Løpeteknikk del 1

Lyst å bli en bedre løper? Bli inspirert av denne enkle videoen.

De fleste av oss vil gjerne raskest mulig frem og helst bruke minst mulig krefter. Løpsteknikk er læren om hvordan du effektivt kan komme deg raskere fremover, ved bruk av minst mulig krefter. Vi er alle bygd forskjellig og løper derfor ulikt. Paula Radcliffe var kjent for å ha en rar stil hvor hun svingte på hodet, men løpsteknikken hennes var fortsatt veldig god. Dette er fordi hun var effektiv i hvor mye energi hun brukte i å forflytte seg fremover, som er selve definisjonen på løpsteknikk.

Som alt annet må man øve for å bli bedre. I løping må du fokusere på å trene den muskulære utholdenheten, løpsøkonomi og trene skadeforebygging med styrke og stabilitet. Løpsteknikk kan ofte gjøre det morsommere å trene fordi du får konkrete oppgaver å fokusere på, det foregår ofte i høyere hastighet og driller tar kort tid. Prøv da vel og se om jeg klarte å gjøre det litt morsommere neste gang du har på løpeskoene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *