Grove scones

Ingenting slår en rolig søndagsmorgen med nystekte, hjemmelagede og grove scones i ovnen. En slager for store og små. Og det trenger verken være komplisert eller usunt om du følger denne oppskriften

Ingredienser:

  • 200 gr grynblanding (rug, bygg, hvete eller havregryn)
  • 100 gr kli (havre eller hvete)
  • 150 gr sammalt grovt mel
  • En klype mineralsalt
  • 3 dl kokende vann
  • 2 dl skummet kultur
  • 1 egg
  • 100 gr cottagecheese
  • 2 ts natron
  • 1 ts bakepulver

Søte scones:

Tilsett 1 ss vaniljefrø, 1ss honing og 100 gr tørket frukt

Crunchy scones:

Tilsett 50 gr grovhakkede nøtter og 50 gr frø.

Slik gjør du:

– Bland alle kornproduktene I en bolle og tilsett en klype salt.
– Bland varmt vann og melk sammen og rør ut væsken I det tørre.
– Pisk et egg og bland sammen med cottage cheese, natron og bakepulver.
– Bland begge blandingene sammen og tilsett evt. ekstra smak.
– Fordel deigen i små sconesformer, og pass på at du har bakepapir mellom scones og stekeplate. Klem de litt flate med en kniv og lag et kryss som går halvveis gjennom deigen.
– Stekes på 180 grader i ca. 15 minutter i ovnen. Sjekk ved å banke under sconsen, det skal være en hul lyd.

Tips: Jeg nyter disse med 1 ss mager kesam, en neve friske bær på i godt selskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *